Eiropas lietu komisija ar ekspertiem diskutēs par Latvijas izaicinājumiem Eiropas Savienībā tuvākajā nākotnē

(10.01.2013.)

Uzsākot gatavošanos Saeimas ikgadējām ārpolitikas debatēm, Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti, piektdien, 11.janvārī, ar Eiropas Savienības (ES) jautājumu ekspertiem diskutēs par Latvijas izaicinājumiem ES tuvākajā nākotnē. Saeimas ārpolitikas debatēs tiek diskutēts par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un ES jautājumos.

„Tradicionāli pirms ikgadējām Saeimas ārpolitikas un Eiropas lietu debatēm komisija tiekas ar ekspertiem Eiropas Savienības jautājumos, lai uzklausītu ekspertu viedokli un atskatītos uz iepriekšējā gadā paveikto. Komisija kopā ar ekspertiem vērtēs Latvijas izaicinājumus Eiropas Savienībā tuvākajā nākotnē," norāda Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Z.Kalniņa-Lukaševica.

Komisijas sēdē aicināta piedalīties Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas profesore Žaneta Ozoliņa, Sabiedriskās politikas centra „Providus” ES politikas pētniece Dace Akule, Latvijas Ārpolitikas Institūta direktora vietnieks Kārlis Bukovskis, Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, Latvijas Bankas padomes loceklis Edvards Kušners.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli ārlietu ministram ne vēlāk kā 16.janvārī Saeimā jāiesniedz ar Ministru prezidentu saskaņots ikgadējais ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā. Šajā ziņojumā jāietver arī informācija par darbību ES jautājumos.

Šogad Saeimas debates par Latvijas ārpolitikas jautājumiem notiks jau trešo reizi. Pirmās Saeimas ārpolitikas debates notika 2011.gada 27.janvārī.

Ārlietu debates tiek rīkotas Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas sēdē.

Eiropas lietu komisijas sēde notiks piektdien, 11.janvārī, plkst.9.00 Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā