Vējonis: Baltija ir gatava ciešākai sadarbībai ar GUAM reģiona valstīm

(20.12.2012.)

Baltijas valstu parlamentārieši ir gatavi ciešākai sadarbībai ar Gruzijas, Ukrainas, Azerbaidžānas un Moldovas (GUAM) Parlamentāro Asambleju (PA), vizītes laikā Baku uzsvēra Baltijas Asamblejas (BA) viceprezidents, BA Latvijas delegācijas vadītājs Raimonds Vējonis.

R.Vējonis Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku piedalās piektajā GUAM PA sesijā.

„Baltijas valstis vēlas un var sniegt savu pieredzi, ko tās ir uzkrājušas, integrējoties Eiropas Savienībā. Mēs esam ieinteresētas ciešākā ekonomiskajā sadarbībā ar GUAM valstīm, tāpat nepieciešams stiprināt sadarbību izglītībā, zinātnē un inovācijās,” uzrunājot asamblejas dalībniekus, uzsvēra BA Latvijas delegācijas vadītājs. Attiecībā uz drošības jautājumiem un iesaldētajiem konfliktiem R.Vējonis norādīja, ka tie ir jārisina mierīgā ceļā, balstoties uz starptautisko ietvaru un starptautiskajām normām.

Sesijas ietvaros R.Vējonim tiekoties ar Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētāju Oktaju Asadovu (Oktay Sabir Asadov), apspriesti turpmākie BA un GUAM PA sadarbības virzieni. Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētājs uzsvēra BA lomu reģionālās sadarbības stiprināšanā starp GUAM valstīm un pateicās BA par palīdzību GUAM PA partnerattiecību veidošanā ar Beniluksa un Višegradas valstīm.

19.un 20.decembrī Baku norisinās GUAM PA 5. sesija. Tajā piedalās Gruzijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Moldovas, Baltijas Asamblejas, Beniluksa un Višegradas valstu parlamentārieši. Šīs sesijas prioritārie darba kārtības jautājumi ir eirointegrācijas process, Austrumu partnerība, enerģētika un drošība.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde