Izglītības komisija vērtēs Augstākās izglītības padomes kandidātus

(11.12.2012.)

Lai vērtētu Augstākās izglītības padomes locekļu amatiem izvirzītās kandidatūras, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien, 12.decembrī, tiksies ar kandidātiem un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem.

Komisijas deputāti iztaujās izvirzītos kandidātus un par katru atsevišķi balsos.

Neatkarīgi no komisijas balsojuma saskaņā ar Augstskolu likuma 66.pantu Augstākās izglītības padomi 12 locekļu sastāvā pēc izglītības un zinātnes ministra ierosinājuma apstiprina Saeima. Deputāti vai frakcijas var iesniegt motivētus iebildumus pret kandidātiem.

Augstākās izglītības padomes locekļu pilnvaru laiks ir četri gadi, studējošo pārstāvja pilnvaru laiks ir divi gadi, nosaka Augstskolu likuma 68.pants. Ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms padomes locekļu pilnvaru beigām izglītības un zinātnes ministrs iesniedz Saeimai apstiprināšanai tās locekļu kandidatūras. Vēstuli ar nominētajiem Augstākās izglītības padomes locekļu kandidātiem Izglītības, kultūras un zinātnes komisija saņēma trīs nedēļas pirms padomes locekļu pilnvaru beigām. Pašreizējās padomes pilnvaras beidzas 22.decembrī.

Balsojums par Augstākās izglītības padomes kandidātiem Saeimā paredzēts 20.decembrī.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā