S.Āboltiņa pateicas latviešu kopienas pārstāvjiem Čehijā par tautas tradīciju stiprināšanu

(09.10.2012.)

Saeimas priekšsēdētaja Solvita Āboltiņa, uzturoties oficiālā vizītē Čehijā, otrdien, 9.oktobrī, Latvijas Republikas vēstniecībā tiksies ar latviešu kopienas pārstāvjiem un Čehijā dzīvojošiem latviešu valodas un kultūras atbalstītājiem, lai par mūsu tautas tradīciju iedibināšanu un stiprināšanu pasniegtu Saeimas Prezidija atzinības rakstus un pārrunātu šī brīža politiskās un sociālekonomiskās aktualitātes Latvijā.

S.Āboltiņa pasniegs Saeimas Prezidija atzinības rakstu Radegastam Parolekam (prof. PhDr. Radegast Parolek, DrSc.) pateicībā par latviešu literatūras tulkošanas tradīciju iedibināšanu, Pāvelam Štollam (Mgr. Pavel Štoll, Ph.D.) par nozīmīgu ieguldījumu Kārļa Universitātes Baltistikas nodaļas attīstīšanā un stiprināšanā, Tomāšam Hoskovecam (doc. RNDr. Tomáš Hoskovec, CSc.) par Baltistikas nodaļas Masarika Universitātē Brno izveidošanu, Vaidam Šeferim (Mag. Vaidas Šeferis, Dr. phil.) par nozīmīgu ieguldījumu Baltistikas nodaļas Masarika Universitātē Brno stiprināšanā un Sarmai Ginterei (M.A) par aizrautīgu darbu latviešu valodas pasniegšanā Kārļa Universitātes Baltistikas nodaļā.

Saeimas priekšsēdētaja Solvita Āboltiņa 9. un 10.oktobrī oficiālā vizītē uzturas Čehijas Republikas galvaspilsētā Prāgā. Vizītes ietvaros S.Āboltiņai plānotas tikšanās arī ar Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāju Miroslavu Ņemcovu (Miroslava Němcová), Senāta viceprezidenti Alenu Palečkovu (Alena Palečková), kā arī Ministru prezidentu Petru Nečas (Petr Nečas). Tāpat Saeimas priekšsēdētājai paredzēta tikšanās ar Kārļa Universitātes Universitātes rektoru Vāclavu Hamplu (Václav Hampl).



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde