Āboltiņa sveic Latvijas armiju 93.dzimšanas dienā

(10.07.2012.)

Latvijas armijas 93.dibināšanas gadadienā vēlos teikt paldies ikvienam latviešu karavīram, kas šodien ļauj mums justies drošiem un pasargātiem. Šajā dienā vēlos īpaši pieminēt un izteikt visdziļākos cieņas apliecinājumus tiem karavīriem, kas cīnījās par Latvijas neatkarību un brīvību mūsu valsts vēsturiski svarīgajos un izšķirīgajos brīžos. Mūsu valsts drošība nav iedomājama bez Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Latvijas armijas karavīri jau no pašiem pirmsākumiem ir apliecinājuši ne vien augstu pašaizliedzību, degsmi un enerģiju, cīnoties un aizstāvot savu valsti, bet arī grūtos un kritiskos brīžos armija bijis neizmērojams latviešu tautas vienprātības un iedvesmas avots, kas stiprināja cerību par labāku un gaišāku nākotni.

Ar patiesu lepnumu raugos mūsu valsts bruņoto spēku vīros un sievās, kas tajos kalpo un kas gādā par mūsu drošību. Mūsu armija ir gana stipra un tās profesionalitāte ar atzinību ir novērtēta no starptautisko partneru puses.

Armija ir valsts identitātes sastāvdaļa, tā ir valsts stabilitātes un drošības garants. Jūsu gatavība aizsargāt mūsu valsti, tās brīvību un neatkarību jebkuros apstākļos, vairo tautas vienotību un ticību mūsu valstij no paaudzes paaudzē, tādēļ šajā svētku reizē visiem karavīriem vēlu saglabāt ticību sev un saviem spēkiem. Lai Jūsu godprātīgā un nopietnā attieksme pret saviem panākumiem un patriotisms kalpo par iedvesmu mums visiem.

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt