Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies dokumentālās filmas „Lūgšana krustā” prezentācijā

(06.06.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 7.jūnijā, Latvijas Okupācijas muzejā teiks ievadvārdus Dzidras Smiltēnas dokumentālās filmas „Lūgšana krustā” prezentācijas pasākumā.

Filma vēsta par pasaulē pazīstamā latviešu katoļu bīskapa Boļeslava Sloskāna dzīvi, piedzīvojot nežēlīgas mocības un spīdzināšanu 17 Padomju Savienības cietumos un izsūtījuma vietās. B.Sloskāns ir pirmais latvietis, par kuru Vatikāns ir oficiāli uzsācis beatifikācijas jeb atzīšanas par svētīgu procesu, norāda pasākuma organizētāji.

Pasākuma ietvaros paredzēta saruna par to, kas vēsturiskā, politiskā un garīgā līmenī no B.Sloskāna dzīvesstāsta un pieredzes būtu noderīgs mūsdienu Latvijā. Tajā aicināti piedalīsies Romas katoļu baznīcas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Okupācijas muzeja direktore Gundega Michele, teoloģijas zinātņu doktors Andris Marija Jerumanis un vēstures doktors Ritvars Jansons.

Pasākums veltīts 14.jūnija komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai. Tas notiks ceturtdien, 7.jūnijā, plkst.17.00 Okupācijas muzejā, Strēlnieku laukumā 1, Rīgā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā