Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā diskutēs par nodokļu un prasību samazināšanu motocikliem

(15.05.2012.)

Reaģējot uz sabiedrībā plaši izskanējušiem viedokļiem par neproporcionālo nodokļu un prasību slogu motocikliem attiecībā pret automašīnām, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 16.maijā, diskutēs par motociklu transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa apmēru un iespējamām izmaiņām prasībās motociklu uzturēšanai.

„Šajā jautājumā ir nepieciešams kompleksi izsvērts risinājums, lai prasības motocikliem būtu atbilstošas arī taisnīguma un samērīguma principam,” norāda jautājuma iniciators, komisijas sekretārs Imants Parādnieks.

Kā iespējamos risinājuma virzienus I.Parādnieks min vispārēju nodokļu samazināšanu motocikliem, regulāro tehnisko apskašu iziešanas laika pagarināšanu un tehniska rakstura prasību samazināšanu motociklu pirmreizējai reģistrēšanai, uzlabošanai vai pārbūvei.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Finanšu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Tiesībsarga biroja un Latvijas Motokluba asociācijas pārstāvji.

Sēde norisināsies Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā, plkst.12.00.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde