Saeima atbalsta Skultes termināļa likumu

(29.09.2022.)

Lai ilgtermiņā novērstu energodrošības riskus enerģētikas nozarē, stiprinātu Latvijas enerģētisko drošību un tautsaimniecības nepārtrauktu darbību, Saeima ceturtdien, 29.septembrī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamu atzītu likumu par Skultes sašķidrinātās gāzes termināli.

Sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izveidei ir būtiska nozīme energoapgādes piegāžu ceļu noturībai un apgādei ar dabasgāzi, norādīts anotācijā.

Likums nosaka Skultes sašķidrinātās dabasgāzes terminālim, cauruļvada savienojumam ar dabasgāzes pārvades sistēmu un ar to saistītajām būvēm nacionālo interešu objekta statusu un rada tiesiskus priekšnoteikumus sekmīgai termināļa izveidei.

Tāpat tiek noteikts elastīgāks termiņš, kādā jāveic ietekmes uz vides novērtējums Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projektam.    

Skultes sašķidrinātās dabasgāzes terminālis un ar to saistītās būves būs jānodod ekspluatācijā līdz 2024.gada 15.septembrim.

Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt