Baltijas valstu parlamentu spīkeri iepazīstas ar stratēģiskās komunikācijas aktualitātēm

(09.07.2021.)
Galerija

Turpinot Baltijas valstu parlamentu spīkeru tikšanos, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu priekšsēdētāji piektdien, 9.jūlijā, tikās ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu, apspriežot tehnoloģiju attīstības un dezinformācijas radītos izaicinājumus Baltijas reģionā.

J.Sārts iezīmēja aktuālās sabiedrības polarizācijas tendences, kas pandēmijas apstākļos spilgti izpaužas virtuālajā vidē un sociālajos tīklos. Ārkārtīgi straujā tehnoloģiju attīstība ir liels pārbaudījums arī valstu valdībām, kurām ir jāspēj atbildēt aizvien jauniem tehnoloģiju diktētiem izaicinājumiem.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sarunā uzsvēra nepieciešamību stiprināt kvalitatīvu žurnālistiku, kas sabiedrībai sniedz pārbaudītu un faktos balstītu informāciju. Tas ir īpaši svarīgi laikā, kad publiskajā telpā aizvien pieaug surogātinformācijas apjoms.

Vizītē Latvijā 8. un 9.jūlijā uzturas Igaunijas Republikas parlamenta (Rīgikogu) priekšsēdētājs Jiri Ratas (Jüri Ratas) un Lietuvas Republikas parlamenta (Seima) priekšsēdētāja Viktoriju Čmilīte-Nilsena (Viktorija Čmilytė-Nielsen).

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā