I.Mūrniece Lietuvas premjerministrei: Eiropas Savienībai jābūt gatavai stiprināt tās ārējo robežu ar Baltkrieviju

(18.06.2021.)
VideoGalerija

Eiropas Savienībai (ES) jābūt gatavai atbalstīt tās ārējās robežas stiprināšanu ar Baltkrieviju. Tas ir svarīgi ne vien mūsu reģiona, bet arī visas ES drošībai, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā tiekoties ar Lietuvas Republikas premjerministri Ingrīdu Šimonīti (Ingrida Šimonytė) un pārrunājot jautājumu par nelegālās migrācijas plūsmas pieaugumu uz ES austrumu robežas ar Baltkrieviju.

Pēc iespējas drīzāk ir jāievieš ES ekonomiskās sankcijas pret Baltkrieviju. Vienlaikus mums ir jāatbalsta cilvēku tiesības brīvi izteikt savu viedokli un jāturpina palīdzēt Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai, uzsvēra I.Mūrniece.

Tikšanās laikā puses pārrunāja aktualitātes Latvijas un Lietuvas parlamentārajā dialogā, kā arī Baltijas Asamblejas Lietuvas prezidentūras laikā 2021.gadā. Tika uzsvērta parlamentārās uzraudzības nozīme lielo Baltijas reģionālās infrastruktūras projektu – Baltijas elektrības tīklu sinhronizācijas un “Rail Baltica” īstenošanā. Tāpat tika pārrunātas turpmākās Baltijas valstu sadarbības iespējas augstākās izglītības un pētniecības jomās.

Ar Lietuvas premjerministri tikās ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš, Saeimas Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs, Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns un Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Lietuvas parlamentu vadītājs Uldis Budriķis.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719478223495
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt