Dagmāra Beitnere-Le Galla Ukrainas vēstnieku aicina turpināt kursu ceļā uz Eiropu

(25.02.2021.)
Galerija

“Vēlam, lai Ukrainai būtu spēks turpināt pretoties Krievijas agresijai. Varat rēķināties ar nerimstošu Latvijas atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei. Nepazaudējiet kompasu ceļā uz Eiropu,” ceturtdien, 25.februārī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, attālināti tiekoties ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Oleksandru Miščenko (Olexandr Mischenko).

Rīt, 26.februārī, atzīmēsim pretošanās Krimas okupācijai gadadienu, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, paužot Latvijas atbalstu Ukrainas tautai. Vēstnieks akcentēja, ka, pateicoties Latvijas un citu valstu atbalstam, Ukraina var cīnīties ne tikai par savas valsts neatkarību, bet arī Eiropas vērtībām Ukrainas teritorijā.

Tāpat vēstnieks pateicās mūsu valstij par iespēju Ukrainas jauniešiem iegūt izglītību Latvijā, akcentējot, ka zināšanas ir ceļš uz jaunu Ukrainu. “Ir ļoti svarīgi, lai valsts veidošanā iesaistās jauni cilvēki, kas vēlas noturēt virzienu uz Eiropas Savienību un veidot demokrātiju un atvērtu sabiedrību,” akcentēja D.Beitnere-Le Galla.

Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja vēstnieku padziļināt abu valstu sadarbību ekonomikā, akcentējot, ka arī parlamentārā sadarbība ir veids, kā radīt jaunus sadarbības tiltus, jo tā veido savstarpēju uzticēšanos.

Pārrunājot plānoto Starptautiskās Krimas platformas izveidi, puses bija vienisprātis, ka tā ļaus uzturēt Krimas prettiesiskās aneksijas jautājumu starptautiskajā dienaskārtībā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt