Ārlietu komisija par Saeimas pārstāvi OECD Parlamentārajā tīklā ievēl Rihardu Kolu

(30.11.2022.)

Ārlietu komisija trešdien, 30.novembrī, par Saeimas pārstāvi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Parlamentārajā tīklā atkārtoti ievēlēja Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Rihardu Kolu. R.Kols ir Saeimas pārstāvis OECD Parlamentārajā tīklā kopš 2016.gada.

OECD Parlamentārajā tīklā darbojas OECD dalībvalstu parlamentārieši, tādējādi apvienojot OECD valstu un partnervalstu likumdevējus un nodrošinot sadarbības platformu pieredzes un labās prakses nodošanai. OECD Parlamentārajā tīklā parlamentāriešiem ir pieejami OECD pētījumi un ekspertu rekomendācijas.

”Līdz šim Saeima aktīvi iesaistījusies OECD darbā, izmantojot iespējas pievienoties gan parlamentārā tīkla, gan divpusēju sanāksmju un citos formātos. Saeimas aktīvo iesaisti OECD Parlamentārajā tīklā apliecināja arī Saeimas lēmums 2022.gadā Rīgā organizēt OECD Parlamentārā tīkla sanāksmi. Esmu pārliecināts, ka, pieaugot izpratnei par multilaterālās sadarbības nozīmi, šis Saeimas sasaukums būs ne mazāk gatavs iesaistīties un gūt pievienoto vērtību no Latvijas dalības šai organizācijā,” uzsver R.Kols.

“Viens no būtiskākajiem ieguvumiem jebkurai OECD dalībvalstij ir iespēja dalīties ar labo praksi, sasniegumiem, ieguvumiem un dažādo pieredzi - ne tikai lai palielītos, bet arī lai ļautu citiem mācīties no savām kļūdām un sasniegumiem,” akcentē R.Kols.

Komisijas priekšsēdētājs norāda, ka dalība OECD Latvijai sniedz nozaru politikas un reformu izvērtējumus, kā arī uz pierādījumiem balstītas rekomendācijas svarīgos jautājumos – uzņēmējdarbības un investīciju vides uzlabošana, produktivitātes palielināšana, nevienlīdzības mazināšana, reformas izglītībā, cīņa ar izvairīšanos no nodokļu nomaksas, cīņa pret korupciju, Latvijas valsts pārvaldes efektivitātes uzlabošana, Latvijas konkurētspējas un iedzīvotāju labklājības līmeņa celšana.

Tāpat šodien par Ārlietu komisijas pārstāvi Diasporas konsultatīvajā padomē tika ievēlēts komisijas priekšsēdētāja biedrs Juris Viļums, savukārt komisijas sekretāre Irma Kalniņa pārstāvēs komisiju Latvijas ārējā tēla politikas koordinācijas padomē.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde