Saeima galīgajā lasījumā lems par pāreju uz mācībām tikai valsts valodā

(28.09.2022.)

Saeima ceturtdien, 28.septembrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā, kas paredz pakāpenisku pāreju uz mācībām tikai valsts valodā pirmsskolā un pamatizglītībā trīs gadu laikā.

Tāpat parlamentārieši rīt galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu, ar kuru paredzēts anulēt ieroču atļaujas Latvijas nepilsoņiem un daļai personu, kas Latvijā saņēmušas pastāvīgās uzturēšanās atļaujas.

Vēl rīt galīgajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā. Ar tiem iecerēts deleģēt Ministru kabinetu noteikt gadījumus, kad var neveikt kadastrālo uzmērīšanu.

Otrajā lasījumā deputāti rīt lems par likuma grozījumiem, kas noteic iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu ienākumam, kas maksātnespējas procesa laikā gūts no kapitāla aktīva atsavināšanas.

Konceptuāli Saeima rīt skatīs Brīvprātīgā darba likuma grozījumus, kā arī Sociālo un darba lietu komisijas sagatavotos alternatīvos likuma grozījumus, ar kuriem iecerēts pilnveidot brīvprātīgā darba regulējumu.

Vēl pirmajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Negodīgas komercprakses aizlieguma likumā.

Izskatīšanai komisijās rīt plānots nodot arī vairākus jaunus likumprojektus, tostarp grozījumus Veselības aprūpes finansēšanas likumā, kas paredz ieviest vienotu valsts apmaksāto veselības aprūpi Latvijā deklarētajiem iedzīvotājiem. Tāpat deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus, kas paredz pilnveidot publiskas personas vai publiskas personas kapitālsabiedrības dāvinājumu (ziedojumu) darījumus.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi Saeimas sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus, ar kuriem iecerēts noteikt atvieglotu kārtību energoapgādes būvju būvniecībai.

Sēdes darba kārtībā iekļauti 28 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.  

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde