I.Lībiņa-Egnere: valsts informatīvās telpas stiprināšana – atbilde cīņā pret Kremļa propagandu

(28.09.2022.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere trešdien, 28.septembrī, tikās ar Moldovas Republikas Audiovizuālās padomes priekšsēdētāju Lilianu Vicu (Liliana Viţu) un citiem padomes pārstāvjiem un pārrunāja informatīvās telpas stiprināšanas iespējas un paveikto abās valstīs.

Puses bija vienisprātis, ka Krievijas karš Ukrainā mainījis drošības situāciju visā reģionā, vēl vairāk akcentējot nepieciešamību sargāt savu informatīvo telpu. Pastāv stingra robeža starp propagandu un patiesu mediju brīvību, un tas vēl jo skaidrāk izprotams apstākļos, ko radījis Krievijas iebrukums Ukrainā.

Latvija rūpīgi strādā pie savas informatīvās telpas stiprināšanas, un Saeima pieņēmusi vairākus likuma grozījumus cīņai pret Kremļa propagandu, tostarp liedzot piekļūt Krievijas kanāliem, akcentēja I.Lībiņa-Egnere.

Vienlaikus būtiska ir arī valsts valodas politika, sargājot savu valodu, piebilda Saeimas priekšsēdētājas biedre. Pagājušajā nedēļā Saeimā pieņemti grozījumi, kuru mērķis ir veicināt latviešu valodas izmantošanu elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās

Kā uzsvēra Moldovas Audiovizuālās padomes priekšsēdētāja, lemjot par regulējumu audiovizuālajai telpai, būtiski iepazīties arī ar Latvijas pieredzi un ņemt vērā labo praksi.

Saeimas priekšsēdētājas biedre sveica Moldovu ar saņemto Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu. Kā akcentēja I.Lībiņa-Egnere, Moldova allaž var rēķināties ar Latvijas atbalstu reformu procesā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720302457691
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt