Mandātu komisija vērtēs Valsts prezidenta amatam izvirzīto kandidātu atbilstību likumam

(19.05.2023.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pirmdien, 22.maijā, sanāks uz sēdi, kurā plānots vērtēt, vai Valsts prezidenta amatam izvirzītie kandidāti atbilst Latvijas Republikas Satversmē un Valsts prezidenta ievēlēšanas likumā noteiktajām prasībām. Komisija arī plānojusi sagatavot attiecīgu ziņojumu Saeimai. 

Valsts prezidenta amatam Saeimas deputāti izvirzījuši Elīnu Pinto, Uldi Pīlēnu un Edgaru Rinkēviču. 

Saskaņā ar Valsts prezidenta ievēlēšanas likumu Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pārbauda, vai kandidatūras atbilst likumu prasībām. 

Saeimas sēde, kurā paredzētas Valsts prezidenta vēlēšanas, plānota 31.maijā. 

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde pirmdien, 22.maijā, sāksies pulksten 15.00, un tā notiks Eiropas lietu komisijas sēžu zālē – 306.telpā, Jēkaba ielā 6/8. 

Mediju ievērībai:
Saeimā akreditētajiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem ir iespēja Mandātu komisijas sēdei sekot līdzi arī attālināti. Tādēļ lūdzam savlaicīgi (vismaz vienu stundu pirms tās sākuma) vērsties Saeimas Preses dienestā, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv un vaicājot pēc piekļuves koda. Jānorāda savs vārds un uzvārds, kā arī pārstāvētais medijs. Piekļuves kods tiks nosūtīts uz e-pasta adresi.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt