Parlamenta aktuālajiem dienaskārtības likumprojektiem sabiedrība tagad var sekot vēl ērtāk

(19.05.2023.)

Saeimas mājaslapā ir pieejama jauna sadaļa “Aktuālie likumprojekti”, kurā ērtā un pārskatāmā veidā ikviens var sekot līdzi parlamenta dienaskārtības aktuālajiem likumprojektiem.

Sadaļā iekļauti likumprojekti no to iesniegšanas brīža parlamentā līdz to izsludināšanai vai noraidīšanai. Likumprojektu kartītēs viegli pārskatāmā veidā ir atspoguļota informācija par likumprojektu iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā, nodošanu atbildīgajai komisijai un izskatīšanas gaitu Saeimā.

Tāpat likumprojekta kartītē ir norādīta informācija par likumprojekta rosinātājiem un īss tā kopsavilkums, kā arī kontaktinformācija saziņai ar atbildīgo komisiju, kas strādā ar likumprojektu. Detalizētāka informācija par likumprojektu un ar tā izskatīšanu saistītajiem dokumentiem pieejama, aktivizējot kartītē norādīto likumprojekta saiti.

Jaunajā sadaļā iespējams ērti meklēt interesējošos likumprojektus pēc dažādiem parametriem un atslēgas vārdiem, piemēram, projekta iesniedzēja vai atslēgas vārda likumprojekta nosaukumā. Tāpat tos iespējams atlasīt pēc statusa (jauns, izsludināts, izskatīšanā, noraidīts vai steidzams), tēmas un par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās komisijas.

Jaunā, lietotājam draudzīgā sadaļa pilnveido Saeimas mājaslapas www.saeima.lv likumdošanas sadaļu. Informācija par aktīvajiem parlamenta darbakārtības likumprojektiem šajā sadaļā ir pieejama vēl divas nedēļas pēc likuma izsludināšanas vai likumprojekta noraidīšanas.

 

Jaunā sadaļa “Aktuālie likumprojekti”: https://saeima.lv/lv/aktivie-likumprojekti 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā