Saeimas priekšsēdētājs Tallinā ar pārējiem Baltijas valstu spīkeriem pārrunās aktuālo drošības situāciju un atbalstu no kara bēgošajiem ukraiņiem

(18.05.2023.)

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns no 18. līdz 19.maijam vizītē apmeklēs Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, kur tiksies ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Lauri Husaru (Lauri Hussar) un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu (Viktorija Čmilytė-Nielsen), lai spriestu par aktuālo drošības situāciju.

Tiekoties ar Igaunijas un Lietuvas parlamentu priekšsēdētājiem, E.Smiltēns pārrunās arī Baltijas valstu pieredzi, uzņemot no kara Ukrainā bēgošos iedzīvotājus. Plānots, ka Baltijas valstu spīkeri Tallinā viesosies Brīvības skolā, kur zinības apgūst arī bērni no Ukrainas.

Tallinā E.Smiltēns kopā ar Igaunijas un Lietuvas parlamentu spīkeriem arī atklās Baltijas Asamblejas rīkoto konferenci, kurā iecerēts diskutēt par Baltijas un citu valstu lomu Austrumu partnerības valstu stiprināšanā Eiropas jaunajā ģeopolitiskajā realitātē.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta