Eiropas dienā pie Saeimas nama norisināsies diskusija jauniešiem “Pieredze, kas izmainīja dzīvi”

(08.05.2023.)

Eiropas dienā, 9.maijā, pie Saeimas nama norisināsies diskusija jauniešiem “Pieredze, kas izmainīja dzīvi”.  Šis gads ir pasludināts par Eiropas Prasmju gadu, akcentējot prasmes kā būtisku pilsoniskās aktivitātes virzītājspēku un dzīves sastāvdaļu.

Diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds.

Diskusijā piedalīsies un ar savu pieredzi dalīsies gleznotājs Mareks Odumiņš, Jaunsardzes pārstāve Elza Strupiša, Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītājs Uģis Lībietis un mūziķe Katrīna Gupalo.

Tāpat pasākumā aicināti piedalīties Saeimas Prezidija locekļi, Eiropas lietu komisijas un parlamenta deputāti, kā arī 10.Jauniešu Saeimas deputāti un skolēni no Jelgavas novada Kalnciema vidusskolas un Jelgavas novada Teteles pamatskolas.

Pēc diskusijas jaunieši varēs pārbaudīt un paplašināt savas zināšanas par Eiropas Savienību “Eiropas eksāmenā”. Tāpat interesentiem Jaunsardzes pavadībā būs iespēja apgūt mezglu siešanas prasmes.

Pasākums norisināsies no pulksten 12.00 līdz 14.00 pie Saeimas nama Jēkaba ielā 11, Rīgā. Pasākumu organizē Saeimas Eiropas lietu komisija.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem