E.Smiltēns: labākā finansiālā palīdzība Ukrainai – ekonomiskās sadarbības stiprināšana

(02.05.2023.)
VideoGalerija

“Labākais veids, kā šobrīd finansiāli atbalstīt Ukrainu, ir stiprināt savstarpējo ekonomisko sadarbību. Subsīdijas vien nav ilgtermiņa risinājums, Ukrainai ir nepieciešama ilgtspējīga ekonomika,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns otrdien, 2.maijā, tiekoties ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Anatoliju Kucevolu (Anatolii Kutsevol). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs apliecināja Latvijas nerimstošo solidaritāti Ukrainai, tostarp akcentējot, ka vairāk nekā puse mūsu valsts iedzīvotāju ikdienā veic Ukrainu atbalstošas darbības, gan ziedojot naudu, gan daloties ar informāciju sociālajos tīklos. Vēstnieks pateicās Latvijai un tās sabiedrībai par sniegto ieguldījumu, uzsverot tā ievērojamo apjomu attiecībā pret mūsu valsts iekšzemes kopproduktu.

Pusēm pārrunājot turpmākās sadarbības iespējas, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt karā, vēstnieks īpaši izcēla nepieciešamību turpināt uzturēt Ukrainas jautājumu arī citu valstu parlamentu dienaskārtībā, sankciju politikas stiprināšanu, kā arī starptautiska tribunāla izveidi, lai liktu Krievijai samaksāt par izdarītajiem noziegumiem. Tāpat E.Smiltēns un vēstnieks pārrunāja Ukrainas rekonstrukcijas darbus un savienojamības stiprināšanu ar Eiropas valstīm.

Ukrainas vēstnieks A.Kucevols darbam Latvijā akreditēts šodien, 2.maijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720307951757
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā