Zanda Kalniņa-Lukaševica: iespējams stiprināt Latvijas un Kolumbijas sadarbību dzimumu līdztiesības, klimata un tehnoloģiju attīstības jomā

(21.04.2023.)
Galerija

“Latvijai un Kolumbijai ir vienota izpratne par nepieciešamību aizstāvēt noteikumos balstītu starptautisko kārtību,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica piektdien, 21.aprīlī, tiekoties ar Kolumbijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Asadu Hosē Hateru-Penju (Assad José Jater Peńa), kurš Latvijā bija ieradies akreditācijas vizītē.

“Mēs augstu vērtējam kopīgās vērtībās balstītu sadarbību gan starptautiskās organizācijās, gan divpusējās attiecībās,” vēstniekam pauda Saeimas priekšsēdētāja biedre, pateicoties Kolumbijai par stingro atbalstu Ukrainai Apvienoto Nāciju Organizācijā saistībā ar Krievijas īstenoto agresiju. 

Z.Kalniņa-Lukaševica un vēstnieks pārrunāja iespējamo sadarbību starptautiskajās organizācijās, tostarp abu valstu parlamentāriešu līmenī, un akcentēja dzimumu līdztiesības lomu. Saeimas priekšsēdētāja biedre atzina, ka gan Latvija, gan Kolumbija aktīvi ir veicinājusi dzimumu līdztiesību un var lepoties ar panākto. Puses bija vienisprātis, ka šis ir starptautiski nozīmīgs jautājums.

Saeimas priekšsēdētāja biedre un vēstnieks bija vienisprātis par iespējām stiprināt Latvijas un Kolumbijas sadarbību ekonomikā, it sevišķi augsto tehnoloģiju un lauksaimniecības jomā. Z.Kalniņa-Lukaševica aicināja Kolumbijas pārstāvjus apmeklēt šā gada oktobrī Rīgā plānoto Eiropas vadošo 5G ekosistēmu forumu. Vēstnieks izcēla tūrisma, vides un klimata, izglītības un zinātnes jomas kā prioritātes savas kadences laikā.

Kolumbijas vēstnieks rezidē Varšavā, Polijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720307677179
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta