Saeimas priekšsēdētājs aicina Ķīnu veicināt Krievijas kara Ukrainā izbeigšanu

(29.03.2023.)
VideoGalerija

“Līdz ar iebrukumu Ukrainā starp Krieviju un civilizēto pasauli ir nolaidies dzelzs priekškars. Ķīna ir stratēģiski nozīmīgs spēlētājs, kas varētu izmantot savu ietekmi ANO hartas pamatprincipu iedzīvināšanā,” aicinot Ķīnu aktīvāk iesaistīties Krievijas kara Ukrainā izbeigšanas veicināšanā, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns trešdien, 29.martā, sacīja Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijas Republikā Lianam Dzjaņcjuaņam (Liang Jianquan).

Tāpat puses pārrunāja ANO Drošības padomes lomu starptautiskā miera nodrošināšanā, kā arī sprieda par likumdevēja lomu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā. L.Dzjaņcjuaņs pauda cerību uz ciešāku Latvijas un Ķīnas parlamentāro sadarbību nākotnē.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniekam par viņa ieguldījumu, stiprinot Latvijas un Ķīnas attiecības. Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720307090385
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt