Edvards Smiltēns rosina Latviju un Austriju rast jaunus veidus sadarbībai ekonomikā ar augstu pievienoto vērtību

(29.03.2023.)
VideoGalerija

“Krievijas agresīvais karš Ukrainā atstāj negatīvu iespaidu arī uz mūsu ekonomiku. Latvijai un Austrijai ir jārod jauni veidi sadarbībai ekonomikā ar augstu pievienoto vērtību, lai spētu finansēt mūsu valstu militārās un sociālās vajadzības,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien, 29.martā, tiekoties ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Bernadeti Klešu (Bernadette Klösch).

Arī vēstniece bija vienisprātis, īpaši atzīmējot valstu sadarbības potenciālu tirdzniecībā, atjaunojamo energoresursu jomā, kā arī digitalizācijas projektos.

Pārrunājot Eiropas Savienības paplašināšanu, puses sprieda par atbalstu Moldovai un Ukrainai reformu īstenošanas procesā, kā arī pievērsās Krievijas propagandas mazināšanas iespējām Moldovas informatīvajā telpā.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra Latvijas un Austrijas labās attiecības, kā arī atzīmēja kopīgos izaicinājumus, aizsargājot mūsu valstis un vērtības, stiprinot Eiropu un palīdzot Ukrainai uzvarēt karā. 

B.Kleša parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē. Vēstniece darbam Latvijā akreditēta 21.martā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720307090360
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde