Saeima lems par apvienotā sabiedriskā medija darbības regulējumu

(15.03.2023.)

Saeima ceturtdien, 16.martā, pulksten 9.00 skatīs pārceltās 9.marta kārtējā sēdes darba kārtību. Sēdē plānots skatīt grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas rosināti, lai nodrošinātu tiesisko pamatu apvienota sabiedriskā medija darbībai. Likumprojektu iekļaut darba kārtībā un izskatīt pirmajā lasījumā lūgusi Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Galīgajā lasījumā Saeima rīt lems par likumprojektu, kas paredz profesionālās darbības prasību samērīguma regulāru novērtēšanu veikt ne retāk kā reizi piecos gados.

Otrajā lasījumā plānots skatīt priekšlikumus grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā, lai Latvijā varētu ieviest starpinstitucionālu sadarbības programmu "Bērna māja" no vardarbības cietušo bērnu atbalstam un aizsardzībai.

Saeima lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi Dzīvokļa īpašuma likumā, kas paredz uzlabot lēmumu pieņemšanas procedūru daudzdzīvokļu mājās, lai nodrošinātu sekmīgu māju pārvaldīšanu un uzturēšanu, tostarp lemjot par mājas renovāciju.

Tāpat komisijām plānots nodot Farmācijas likuma grozījumus, kas paredz pilnveidot regulējumu saistībā ar zāļu klīniskajiem pētījumiem, un grozījumus, lai Ukrainas civiliedzīvotājiem par vienu gadu varētu pagarināt profesionālās darbības atļauju veselības aprūpes un farmācijas jomās.

Sēdes darba kārtībā ir arī deputātu pieprasījums zemkopības ministram par nekavējošu rīcību piena nozares glābšanai un izglītības un zinātnes ministrei par ministrijas darbu pie operatīvā rīcības plāna sagatavošanas vakanču jautājuma risināšanai izglītības nozarē.

Tāpat darba kārtībā ir paziņojums par administratīvi sodītajiem deputātiem laika periodā no pagājušā gada 1.novembra līdz šī gada 8.janvārim.

Apstiprinātajā Saeimas 9.marta sēdes darba kārtībā ir 17 jautājumi, un pēc sēdes beigām, parlaments skatīs 16.marta kārtējās sēdes darba kārtību, kurā iekļauti 11 jautājumi. Tostarp galīgajā lasījumā plānots lemt par likumprojektu, ar kuru paredzēts Lielstraupes pili nodot Cēsu novada pašvaldībai, kā arī grozījumiem, kas paredz izveidot atkritumu apsaimniekošanas reģionālos centrus.  

Pulksten 17.00 paredzēta 9.martā plānotā amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Savukārt pēc tās – 16.marta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde