Saeima lems par grozījumiem efektīvākai būvju ugunsdrošības pārbaužu nodrošināšanai

(01.03.2023.)

Ceturtdien, 2.martā, Saeima galīgajā lasījumā lems par grozījumu Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā, kas paredz iespēju apturēt būves ekspluatāciju, ja trīs reizes nebūs nodrošināta ugunsdrošības pārbaude.

Otrajā – galīgajā – lasījumā deputātiem būs jālemj par grozījumiem Ārējās sauszemes robežas infrastruktūras izbūves likumā, kas paredz uzlabot ārējās sauszemes robežas apsardzības tehnoloģisko risinājumu ieviešanu.

Saeima otrajā lasījumā skatīs grozījumus, kas precizē jautājumus saistībā ar autortiesībām un blakustiesībām digitālajā vienotajā tirgū un šo tiesību piemērošanu noteiktām raidorganizāciju tiešsaistes pārraidēm, televīzijas un radio programmu retranslācijām.

Pirmajā lasījumā plānots skatīt likumprojektu, kas paredz, ka no valsts budžeta finansētai priekšvēlēšanu aģitācijai būs jābūt valsts valodā.

Tāpat deputātiem pirmajā lasījumā būs jālemj par grozījumiem likumā, kas paredz iespēju piemērot administratīvo sodu tiem nekustamā īpašuma darījumu starpniekiem, kuri sniedz starpniecības pakalpojumus bez reģistrācijas.

Saeima lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp grozījumiem, kas paredz atslogot bāriņtiesas no tām netipisku uzdevumu pildīšanas.

Sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par Ogres novada pašvaldības domes darbību izvērtējumu.

Apstiprinātajā Saeimas 2.marta sēdes darba kārtībā ir 30 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 plānota atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta