Edvards Smiltēns Austrijas vēstniecei: Krievija ir lielākais drauds visas Eiropas drošībai

(01.03.2023.)
VideoGalerija

“Latvijai un Austrijai ir labas un draudzīgas attiecības. Cieša sadarbība starp sabiedrotajām valstīm ir īpaši būtiska laikā, kad Ukrainā noris pilna mēroga Krievijas iebrukums, jo Krievija ir lielākais drauds visas Eiropas drošībai,” pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien, 1.martā, tiekoties ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Dorisu Danleri (Doris Danler).

Puses bija vienisprātis, ka Krievijas karš Ukrainā ir kalpojis par impulsu Eiropas vienotības stiprināšanai, un pārrunāja atbalsta palielināšanas iespējas Ukrainai. “Ukraina karā pret Krieviju uzvarēs. Vienīgais jautājums – kad. Ja aizkavējam ieroču piegādi, aizkavējam arī kara beigas,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs. E.Smiltēns un vēstniece pārsprieda arī jautājumus saistībā ar Ukrainas ceļu uz pievienošanos Eiropas Savienībai.

D.Danlere atzīmēja Austrijas atbalstu Ukrainai un atzinīgi vērtēja Latvijas palīdzību kara plosītajai valstij. Saeimas priekšsēdētājs akcentēja, ka attiecību saraušanā ar Krieviju esam sasnieguši punktu, no kura vairs nav atpakaļceļa. “Esam ieguvuši drosmi un pieņēmuši lēmumus, kurus nespējām pieņemt 30 gadus,” sacīja E.Smiltēns.

D.Danlere parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē, un Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniecei par personīgo ieguldījumu Latvijas un Austrijas attiecību stiprināšanā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720306387383
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt