E.Smiltēns rosina Latviju un Šveici meklēt jaunus sadarbības veidus ekonomikā

(07.02.2023.)
Galerija

“Lai veicinātu ekonomisko izaugsmi, Latvija ir ieinteresēta rast jaunus sadarbības veidus ar Šveici, īpaši jomās ar augstu pievienoto vērtību. Mums ir jābūt ilgtspējīgiem, tostarp atbalstot Ukrainu,” pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 7.februārī, parlamentā tiekoties ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Martēnu Mišlē (Martin Michelet).

Spriežot par ekonomiskā dialoga potenciālu, īpaši izcelta viedo tehnoloģiju joma. Tāpat E.Smiltēns un M.Mišlē sprieda par Latvijas virzību uz digitālo transformāciju un iespējamo sadarbību šajā jautājumā.

Saeimas priekšsēdētājs un vēstnieks apliecināja nerimstošo atbalstu Ukrainai, starptautiskajai kārībai un cilvēktiesībām. Vēstnieks pauda atzinību Latvijas līderībai Ukrainas jautājumos un atzīmēja Šveices atbalstu Ukrainai gan politiskajā dienaskārtībā, gan piegādājot humāno palīdzību un uzņemot bēgļus. Puses pārrunāja arī Šveices attiecības ar Eiropas Savienību, tostarp pievienošanos Eiropas Savienības sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju.

Puses bija vienisprātis par Latvijas un Šveices aktīvo politisko dialogu un pārrunāja tā stiprināšanas iespējas parlamentārā līmenī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305828586
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde