NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs R.Bergmanis Apvienotajā Karalistē spriedīs par reģiona drošības stiprināšanu

(30.01.2023.)

NATO Parlamentārās asamblejas (PA) Latvijas delegācijas vadītājs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis līdz 3.februārim uzturēsies Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē, kur notiek NATO PA Aizsardzības un drošības komitejas Nākotnes drošības un aizsardzības spēju apakškomitejas tikšanās. Tajā paredzēts spriest arī par drošību Baltijas jūras un Ziemeļu jūras reģionā.

Apakškomitejas locekļi iepazīsies ar NATO 2022.gada stratēģiskās koncepcijas izvērtējumu un diskutēs par ieguldījumu NATO jaunajā atturēšanas un aizsardzības pozīcijā, kā arī globāliem un reģionāliem jūras drošības izaicinājumiem.

Parlamentārieši pārrunās arī jautājumus saistībā ar Krievijas uzsākto karu Ukrainā un Eiropas drošību, tai skaitā no Baltijas valstu drošības perspektīvas, un diskutēs par alianses Austrumu flanga stiprināšanu.

Vizītes laikā delegāti tiksies ar Apvienotās Karalistes Eiropas valsts ministru Leo Dokertiju (Leo Docherty), Bruņoto spēku valsts ministru Džeimsu Hīpiju (James Heappey), Aizsardzības ministrijas un Militārā štāba virsniekiem, parlamenta apakšpalātas Aizsardzības komitejas priekšsēdētāju Tobiasu Elvudu (Tobias Ellwood) un komitejas locekļiem, Sabiedroto jūras spēku centrālās pavēlniecības komandieri, viceadmirāli Maiku Atliju (Maik Utley), Karaliskās flotes brigādes komandieri, Skotijas un Ziemeļīrijas reģionālo komandieri Endiju Madimenu (Andy Muddiman) un Aizsardzības ministrijas NATO stratēģiskās iesaistes virsnieku Raienu Volkeru (Ryan Walker).

Plānots, ka parlamentārieši apmeklēs arī Sabiedroto Jūras pavēlniecības (MARCOM) Nortvudas štābu un Karalisko kuģu būvētavu.

NATO PA ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. PA veido būtisku saikni starp NATO un dalībvalstu parlamentiem, stiprina politisko dialogu, kā arī veicina sabiedrības atbalstu alianses politikai.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā