Saeimas Apmeklētāju un informācijas centru 14 gados apmeklējuši gandrīz 26 tūkstoši cilvēku

(30.01.2023.)

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centru 14 gadu pastāvēšanas laikā apmeklējuši teju 26 tūkstoši cilvēku.

Viena no Saeimas darba prioritātēm ir atvērtība, sadarbība ar sabiedrību un tās iesaistīšana likumdošanā. Apmeklētāju un informācijas centrs ikvienam iedzīvotājam sniedz iespēju nepastarpināti noskaidrot informāciju par parlamentu.

14 gados nevalstiskās organizācijas un iedzīvotāji Saeimā iesnieguši teju 74 tūkstošus iesniegumu, bet uz informatīvo tālruni saņemti vairāk nekā 15 tūkstoši zvanu.

Saeima īsteno arī virkni informatīvi izglītojošu projektu. To vidū ir “Jauniešu Saeima”, kas parlamentā pulcē jauniešus, kuri vēlas izprast likumdevēja darba specifiku. Tāpat parlaments gan klātienē, gan attālināti īsteno izglītojošu skolu programmu “Iepazīsti Saeimu”. Skolu programmas mērķis ir ieinteresēt jauniešus par politiskajiem procesiem Latvijā, izglītot par Saeimu un tās struktūru, likumdošanu, deputātu darbu, demokrātiju un sabiedrības līdzdalību.

Parlamentā tiek rīkotas arī dažādas konferences, diskusijas, un tematiskās izstādes, kā arī konkursi jauniešiem. Tāpat parlaments rīko Atvērto durvju dienu, kā arī piedalās Muzeju naktī.

Ikvienam ir iespēja sekot līdzi notikumiem un aktualitātēm parlamenta Facebook, Twitter, Flickr un Instagram kontos, kā arī YouTube kanālā.

Ar Apmeklētāju un informācijas centru iespējams sazināties, zvanot uz Saeimas informatīvo tālruni 67087321 vai rakstot e-pastu uz info@saeima.lv.

Infografika par centra darbu aizvadītajos 14 gados: https://www.saeima.lv/lv/par-saeimu/informativie-materiali-par-saeimu/infografika-saeimas-apmekletaju-un-informacijas-centram-14-gadi/

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta