Saeimas priekšsēdētājs Grieķijas vēstniekam: mums ir jābūt vienotiem, lai palīdzētu Ukrainai

(10.01.2023.)
VideoGalerija

“Latvijai un Grieķijai ir ļoti labas savstarpējās attiecības. Esam arī cieši sabiedrotie Eiropas Savienībā un NATO. Mēs saskaramies ar kopīgiem izaicinājumiem. Šobrīd īpaši būtiski ir būt vienotiem, lai pēc iespējas efektīvāk palīdzētu Ukrainai un apturētu Krieviju tās asiņainajā karā,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 10.janvārī, parlamentā tiekoties ar Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eftimiju Eftimjadu (Efthymios Efthymiades).

Spriežot par iespējām aktivizēt valstu sadarbību ekonomikā, E.Smiltēns īpaši akcentēja jauno tehnoloģiju jomu, tostarp biotehnoloģijas. “Mums ir jārod jaunas sadarbības iespējas, lai saglabātu iedzīvotāju labklājības līmeni šajos grūtajos laikos, kā arī spētu stiprināt aizsardzību,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs. Vēstnieks bija vienisprātis, bet jo īpaši izcēla nepieciešamību sadarboties energoapgādes drošības stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja arī Latvijas ieceri kāpināt ieguldījumus aizsardzībā, kā arī ieviest valsts aizsardzības dienestu. “Šis ir izaicinājumu pilns laiks, taču tas ir arī laiks, lai mēs kļūtu daudz stiprāki,” sacīja E.Smiltēns, izceļot gaidāmo NATO paplašināšanos kā būtisku pavērsienu reģiona stiprināšanā.

E.Smiltēns akcentēja arī valstu parlamentārās sadarbības potenciālu.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305143423
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt