Dagmāra Beitnere-Le Galla: Latvijai un Ēģiptei ir laba sadarbība, kuru jāturpina padziļināt

(11.01.2022.)

Latvija un Ēģipte ir seni draugi un sadarbības partneri. Mums ir jāmeklē iespējas, kā šo sadarbību stiprināt, tostarp zinātnē un pētniecībā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla otrdien, 11.janvārī, tiekoties ar Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ahmedu Ādelu Subhī Ahmedu (Ahmed Adel Sobhy Ahmed). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Puses pārrunāja sadarbības iespējas augsto tehnoloģiju jomā, un  D.Beitnere-Le Galla īpaši izcēla Latvijas sasniegumus dronu izstrādē.

Saeimas priekšsēdētājas biedre atzīmēja abu valstu diplomātisko attiecību trīsdesmitgadi, kā arī rosināja atvērt Ēģiptes vēstniecību Baltijas valstīs.

Vēstnieks uzsvēra nepieciešamību stiprināt parlamentāro sadarbību, akcentējot, ka tā ir pamats cilvēku savstarpējo kontaktu veicināšanai. Tāpat puses pārrunāja iespējas atjaunot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Ēģipti.

Spriežot par valstu sadarbību izglītībā un kultūrā, D.Beitnere-Le Galla akcentēja, ka Ēģipte ir civilizācijas šūpulis, kā arī izcēla tās nozīmi civilizācijas attīstības pētniecībā. Vēstnieks pauda cerību, ka jaunajā Ēģiptes galvaspilsētā, kas tiek celta aptuveni 50 kilometrus no Kairas, tiks atvērta arī kādas Latvijas augstākās izglītības iestādes filiāle.

Vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720295884288
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā