Aizsardzības komisija: demokrātiskā un tiesiskā valstī likumi ir saistoši ikvienam neatkarīgi no viņa ieņemamā amata vai statusa

(15.12.2021.)

Demokrātiskā un tiesiskā valstī likumi ir saistoši ikvienam neatkarīgi no viņa ieņemamā amata vai statusa, trešdien, 15.decembrī, uzsvēra Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti un pieņēma paziņojumu par amatpersonu darbību traucēšanu.

Komisijas sēdē uzklausīts Valsts policijas ziņojums par nesen notikušajām aktivitātēm pie Rīgas pils, kā arī vairākās Latvijas pilsētās, kurās iesaistīts Saeimas deputāts Aldis Gobzems.

“Saeimas deputāti, stājoties amatā, dod zvērestu, kurā cita starpā apņemas ievērot Satversmi un citus likumus, un komisija stingri nosoda tādu kolēģa, deputāta rīcību, kas tīši pārkāpj normatīvo aktu prasības un apdraud sabiedrības intereses, kā arī izrāda klaju necieņu pret valsts vārdā realizējamo, likumīgo darbību veicējiem,” pauda komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns, aicinot ikvienu ievērot likumus un ar cieņu izturēties pret valsti.

Komisijas deputāti pieņemtajā paziņojumā pauda atbalstu un pateicību policijas darbiniekiem par aizvadītajās dienās veikto profesionālo darbu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā, nepieļaujot plašāka mēroga provokācijas.

Tāpat paziņojumā uzsvērts, ka partiju un citu sabiedriski politisko organizāciju un kustību vai to pārstāvju iejaukšanās policijas darbībā ir aizliegta. Savukārt policijas darbinieka goda aizskaršana, pretošanās viņam, viņa dzīvības un veselības apdraudējums, kā arī rīcība, kas traucē pildīt dienesta pienākumus, ir sodāma likumos noteiktajā kārtībā.

Komisijas deputāti paziņojumā pauduši cerību, ka tiks vērtēta Saeimas deputāta rīcības atbilstība deputāta ētikas kodeksa prasībām un veikti pasākumi, lai nepieļautu valsts varu diskreditējošas darbības Saeimas darbā.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks šodien komisijas sēdē deputātus informēja, ka pašlaik ir uzsākts 61 administratīvo pārkāpumu process saistībā ar Saeimas deputāta organizētām un veiktām darbībām.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā