I.Mūrniece Saeimā sveic jauno Japānas vēstnieku Latvijā

(14.12.2021.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 14.decembrī, parlamentā tiekoties ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jasuši Takasi (Yasushi Takase), pārrunāja turpmākās sadarbības paplašināšanas iespējas. Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja Latvijas un Japānas divpusējās attiecības, uzsverot, ka šogad atzīmējam mūsu valstu draudzības simtgadi. Arī vēstnieks bija vienisprātis, paužot, ka Latvijas un Japānas dialogs balstās kopīgās vērtībās - demokrātijā, brīvībā un cieņā pret cilvēktiesībām.

I.Mūrniece informēja par Trīs Jūru iniciatīvas samitu, kurš nākamā gada jūnijā notiks Rīgā, un aicināja Japānas parlamentāriešus piedalīties parlamentārajā forumā.

Saeimas priekšsēdētājas un vēstnieka ieskatā nozīmīga loma abu valstu attiecību veicināšanā ir parlamentu deputātu sadarbības grupām.

Pusēm pārrunājot sadarbību starptautiskajās organizācijās, Saeimas priekšsēdētāja pateicās Japānai par atbalstu Latvijas kandidatūrai Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes vēlēšanās 2025.gadā.

Vēstnieks darbam Latvijā akreditēts 6.decembrī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720238700931
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt