Domapmaiņa Saeimā par idejām un viedokļiem Eiropas nākotnei

(10.12.2021.)

10.decembrī tiešsaistē norisinājās diskusija “Konference par Eiropas nākotni - domapmaiņa”. Tajā notika nevalstisko organizāciju un Saeimas pārstāvju domapmaiņa par iedzīvotāju idejām un viedokļiem Eiropas nākotnei.

Tiešsaistes pasākumu atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda un Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Diskusijā nevalstiskās organizācijas tika aicinātas dalīties ar savām idejām un viedokļiem, kas palīdzētu veidot kopējo Eiropas Savienības nākotni. Diskusija organizēta, gatavojoties Konferences par Eiropas nākotni plenārsēdei. Pilsoniskās sabiedrības paustās idejas un viedokļi kalpos par pamatu Latvijas delegātu Strasbūrā paustajam redzējumam par Eiropas nākotni, informēja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja

Dalībnieki paralēlajās sesijās domapmaiņas pirmajā daļā diskutēja par tēmām, kas skar digitālo pārkārtošanos un izglītības, kultūras, jaunatnes un sporta jautājumus. Savukārt otrajā daļā paralēlās sesijās sprieda par veselību un Eiropas Savienību pasaulē.

Paralēlās sesijas vadīja Saeimas pārstāvji Konferencē par Eiropas nākotni – Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja V.A.Tērauda, Eiropas lietu komisijas sekretārs Igors Pimenovs, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedre Anda Čakša un Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols. 

Diskusiju rīkoja Saeimas Eiropas lietu komisija. To bija iespējams vērot tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv. Parlamenta Facebook kontā tiešraidē bija skatāma domapamaiņas atklāšana un noslēgums.

 

Ināra Mūrniece: Eiropas Savienības spēks ir vienprātībā

 

Diskusijas materiāli:

Programma

Fotogrāfijas

Diskusijas ieraksti: IevadvārdiDigitālā pārkārtošanās, VeselībaEiropas savienība pasaulē, Izglītība, kultūra, jaunatne un sportsNoslēgums

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem