Saeima galīgajā lasījumā lems par hidrotehnisko būvju drošības pilnveidošanu hidroelektrostacijās

(15.09.2021.)

Saeima ceturtdien, 16.septembrī, galīgajā lasījumā skatīs likuma grozījumus par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu saistībā ar šo būvju uzraudzības un kontroles uzlabošanu, kā arī dokumentu iesniegšanas kārtības pilnveidi. 

Pirmajā lasījumā deputāti lems par izmaiņām Veterinārmedicīnas likumā, kas paredz, ka turpmāk mājdzīvniekus reģistrēt varēs tikai veterinārārsts, un izmaiņām likumā, kas paredz tiesības policijai vardarbīgu personu nošķirt no aizsargājamās personas bez šīs personas rakstveida iesnieguma. 

Tāpat pirmajā lasījumā jāskata likuma grozījumi, kas paredz iespēju valsts apmaksātu sociālo rehabilitāciju saņemt arī vardarbībā cietušām personām ar termiņuzturēšanās atļauju, kā arī grozījumi Pasta likumā, lai arī nākamgad varētu piemērot līdzšinējo kompensēšanas kārtību par zaudējumiem abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojuma sniegšanā.  

Vēl pirmajā lasījumā plānots skatīt izmaiņas Militārā dienesta likumā, kas tostarp paredz slimības naudas kompensācijas samaksu rezerves karavīram, ja tas iesaukts uz militārajām mācībām un to laikā iestājusies darbnespēja. 

Parlaments rītdien lems par vairāku likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir likuma grozījumi par zaudējumu kompensēšanu saistībā ar īpaši aizsargājamo nemedījamo sugu un migrējošo sugu dzīvnieku nodarītajiem postījumiem un grozījumi, kas paredz aizliegt dzīvnieku audzēšanu kažokādu ieguvei. 

Tāpat deputāti lems, vai komisijām nodot grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kas paredz līdz 31.decembrim turpināt izmaksāt piemaksu par darbu paaugstināta riska apstākļos, sociālās aprūpes namos aprūpējot ar Covid-19 inficētus klientus.   

Deputāti lems par kolektīvā iesnieguma “Par 2021.gada nodokļu reformas atcelšanu” turpmāko virzību, kā arī darba kārtībā ir lēmuma projekts par neuzticības izteikšanu veselības ministram Danielam Pavļutam. 

Saeimas 16.septembra sēdes darba kārtībā iekļauti 28 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī