Saeima konceptuāli lems par tiesību piešķiršanu augstskolām veikt ārvalstī izdotu akadēmisko grādu ekspertīzi

(08.09.2021.)

Saeima ceturtdien, 9.septembrī, pirmajā lasījumā skatīs likumu grozījumus, ar kuriem iecerēts piešķirt noteiktām augstskolām tiesības veikt ārvalstī izdotu akadēmisko grādu un izglītības dokumentu ekspertīzi, izsniedzot izziņu, ja izglītības dokumenta īpašnieks plāno uzsākt vai turpināt studijas Latvijā.

Konceptuāli plānots spriest arī par likuma „Par kultūras pieminekļu aizsardzību” grozījumiem, ar kuriem paredzēts nodrošināt likuma atbilstību Eiropas Padomes konvencijai par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar kultūras vērtībām. Tāpat pirmajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Bibliotēku likumā, lai atbilstoši konvencijai noteiktu īpaši aizsargājamā bibliotēkas krājuma definīciju un aizliegumus rīcībai ar šajā krājumā ietilpstošiem priekšmetiem.

Parlaments rīt lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Ceļu satiksmes likumā, ar kuriem iecerēts noteikt, ka personām, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu, elektroskrejriteņa vadīšanai transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nav nepieciešamas un tām atļauts ar skrejriteni piedalīties ceļu satiksmē tikai pa brauktuvi un velosipēdu ceļiem.

Saeimas 9.septembra sēdes darba kārtībā iekļauti 15 jautājumi, bet pirms tās deputātiem būs jāpabeidz skatīt 2.septembra sēdes darba kārtība, kurā iekļauts lēmuma projekts par 14 715 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Vakcinācijai aizvien jābūt brīvprātīgai” turpmāko virzību. Tāpat deputāti lems par kolektīvo iesniegumu par samazinātu PVN pārtikas produktiem, migrēnas iekļaušanu kompensējamo diagnožu sarakstā, kā arī par minimālo algu 630 eiro apmērā turpmāko virzību.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem