Ināra Mūrniece Vīnē uzsver sieviešu ieguldījumu cīņā pret Covid-19

(06.09.2021.)
Galerija

Nav vienkāršu atbilžu uz bezprecedenta izaicinājumiem, ar kuriem saskaramies Covid-19 pandēmijas laikā. Šajā laikā sievietes visā pasaulē ir pelnījušas pateicību par nerimstošajām rūpēm par savām ģimenēm un tuvajiem, pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 6.septembrī, Vīnē uzrunājot klātesošos 13.Parlamentu spīkeru-sieviešu samita diskusijā, kas veltīta sieviešu ieguldījumam cīņā pret Covid-19 pandēmiju.

Vienlīdzīgas iespējas, iekļaujoša vide un dzimumu līdztiesība ir būtisks mūsu sabiedrības pamats. Vienlaikus attālinātais darbs un mācības ir bijis liels pārbaudījums ģimenēm, un pēdējos mēnešos daudzas sievietes ir izjutušas vainas apziņu, ka ne vienmēr spēj paveikt visu reizē – būt vienlaikus gan mīlošas mātes, gan augsti novērtētas profesionāles, atzina I.Mūrniece.

“Taču mums nevajadzētu tā justies,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja. “Pandēmijas laikā sievietes - ārstes, medmāsas un sociālās darbinieces - nemitīgi atrodas frontes līnijā cīņā pret Covid-19, riskējot ar savu dzīvību, lai glābtu citas,” uzsvēra I.Mūrniece, pasakoties arī skolotājām par spēju ātri pielāgoties digitālajai videi. Īpaši pandēmijas laikā valstīm un organizācijām ir būtiski radīt iekļaujošu un līdztiesīgu kultūru, cenšoties novērst visu veidu aizspriedumus.

Pandēmija iezīmējusi nepieciešamību uzlabot sociālo aizsardzību, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. “Rūpes par mājām un bērniem ir svarīgas mūsu sabiedrībai kopumā,” teica I.Mūrniece, rosinot domāt par risinājumiem, kā to īstenot. Latvija patlaban sastopas ar depopulācijas risku, un mūsu valsts īpašu uzmanību pievērš, lai sniegtu atbalstu ģimenēm ar bērniem. Esam lēmuši gan par ģimenes valsts pabalsta pieaugumu no nākamā gada, gan vienreizēju finansiālu palīdzību ģimenēm Covid-19 pandēmijas laikā, pauda I.Mūrniece. 

I.Mūrniece šajās dienās uzturas Vīnē, Austrijā, kur piedalās 5.Pasaules parlamentu spīkeru konferencē, 13.Parlamentu spīkeru-sieviešu samitā, kā arī Pirmajā globālajā parlamentārajā pretterorisma samitā.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719780254648
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā