Saeima ceturtdien klātienē sanāks uz pirmo sēdi rudens sesijā

(01.09.2021.)

Saeima ceturtdien, 2.septembrī, uz pirmo sēdi šī gada rudens sesijā sanāks klātienē. Lai parlamenta darbs noritētu epidemioloģiski drošā vidē, paredzēts, ka Saeimas Sēžu zālē uzturēsies deputāti ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

2.septembra sēdes darba kārtībā iekļauti 37 jautājumi. Plānots, ka sēdes sākumā deputātus uzrunās Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

Galīgajā lasījumā rīt iecerēts skatīt grozījumus Maksātnespējas likumā, ar kuriem paredzēts pagarināt maksātnespējas administratora amata kvalifikācijas periodu.

Trešajā lasījumā plānots izskatīt vairākus grozījumus Imigrācijas likumā, kas tostarp paredz ārzemniekam, kurš Latvijā iesniedzis iesniegumu par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu, nodrošināt tiesības uz nodarbinātību, ja lēmums par statusa piešķiršanu nav pieņemts trīs mēnešu laikā.

Tāpat galīgajā lasījumā iecerēts skatīt likumu grozījumus, kas paredz, ka sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem katrā autotransporta līdzekļu iepirkumā un noteiktos pakalpojumu līgumos būs jānodrošina noteikts procents mazemisiju un nulles emisiju transportlīdzekļu.

Otrajā lasījumā deputāti lems par izmaiņām Medību likumā, kas paredz paplašināt medību platības, lai mazinātu savvaļas dzīvnieku radītos postījumus.

Izskatīšanai komisijās plānots nodot vairākus jaunus likumprojektus. Tostarp grozījumus likumā “Par policiju”, kas paredz policijai iespēju bez aizsargājamās personas rakstveida pieteikuma pieņemt lēmumu par personas, kas rada vardarbības draudus, nošķiršanu.

Izskatīšanai Saeimā iecerēts nodot likuma grozījumus, ar kuriem plānots risināt gadījumus, kad sabiedrības vajadzību nodrošināšanai nepieciešama zeme vai būve, kas vēl nav ierakstīta zemesgrāmatā.

Tāpat deputātiem būs jālemj par vairāku kolektīvo iesniegumu tālāko virzību, tostarp – par kolektīvo iesniegumu par brīvprātīgu vakcināciju. Tāpat plānots lemt par kolektīvajiem iesniegumiem par samazinātu PVN pārtikas produktiem, migrēnas iekļaušanu kompensējamo diagnožu sarakstā, kā arī par minimālo algu 630 eiro apmērā.

Darba kārtībā iekļauts arī Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmuma projekts par deputāta Alda Gobzema izslēgšanu no Saeimas sēdes par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā