Uzsākot rudens sesiju, Saeimas sēdes notiks klātienē

(24.08.2021.)

Līdz ar Saeimas rudens sesijas sākumu Saeimas un parlamenta komisiju sēdes varēs notikt klātienē epidemioloģiski drošā darba vidē. Tā otrdien, 24.augustā, lēma Saeimas Prezidijs saziņā ar Frakciju padomi. Saeimas 2021.gada rudens sesija sāksies 1.septembrī.

Lēmums paredz, ka Saeimas Sēžu zālē un komisiju sēžu norises telpās uzturēsies deputāti ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu vai informāciju par negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Kārtību, kādā parlamenta klātienes sēdes laikā Saeimas sēžu zālē varēs atrasties Saeimas darbinieki, eksperti, žurnālisti un citas personas, noteiks Saeimas Prezidijs.

Ja saslimstība ar Covid-19 pieaugs, 14 dienu kumulatīvajam rādītājam uz 100 000 iedzīvotājiem sasniedzot tādu rādītāju, pie kura atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām ir nepieciešams pastiprināt epidemioloģiskās drošības pasākumus, Saeimas Prezidijs, sasaucot Saeimas sēdi, varēs lemt par tās norisi attālināti.

Par Saeimas komisiju sēžu norises veidu lems attiecīgās komisijas priekšsēdētājs.

Covid-19 pandēmijas laikā parlaments līdz šim strādājis attālināti, Saeimas sēdes noturot īpaši izstrādātā platformā e-Saeima. Attālināti pulcējās arī Saeimas komisijas.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā