Dagmāra Beitnere-Le Galla: Izraēla ir Latvijai nozīmīgs partneris

(23.08.2021.)
VideoGalerija

Izraēla ir Latvijai nozīmīgs sadarbības partneris, un mūs saista ciešas vēsturiskas un cilvēciskas saites, pirmdien, 23.augustā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, tiekoties ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Orli Esteri Gilu (Orli Ester Gil), kura parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē.

D.Beitnere-Le Galla izcēla līdzšinējo parlamentāro dialogu un aicināja attīstīt ciešāku sadarbību zinātnē Baltijas valstu līmenī. Izraēlas vēstniece atzinīgi vērtēja iespēju stiprināt kontaktus zinātnē un īpaši izcēla Latvijas spēcīgās tradīcijas farmācijā, kā arī zinātniekus, kas darbojas kvantu fizikā.

Puses arī pārrunāja nepieciešamību palielināt Izraēlas studējošo skaitu Latvijā, tostarp medicīnā. Tāpat vēstniece akcentēja medicīnas tūrisma potenciālu, atzinīgus vārdus veltot izcilajiem Latvijas ārstiem. Turklāt abas valstis savieno tiešie avioreisi, kas palīdz veicināt tūristu apmaiņu, uzsvēra O.E.Gila.

Spriežot par aktuālo situāciju ar Covid-19 izplatību, D.Beitnere-Le Galla uzsvēra, ka Latvija, cīnoties ar pandēmijas sekām, mācās arī no Izraēlas pieredzes. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstniece pārrunāja nepieciešamību cīnīties pret viltus ziņām, kas jo īpaši būtiski arī šajā Covid-19 pandēmijas laikā, lai pasargātu sabiedrību.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719729967312
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā