Vita Anda Tērauda: Konferencē par Eiropas nākotni jauniešu balsīm ir jāskan visskaļāk

(20.08.2021.)

Konference par Eiropas nākotni ir iecerēta kā diskusija ar visu gadugājumu iedzīvotājiem par to, ko viņi sagaida no nākotnes Eiropas, taču īpaši svarīgi, lai jauniešu balsis skanētu visskaļāk, jo Eiropa, kuru veidojam, būs tā nākotnes Eiropa, kurā viņi dzīvos, uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, piektdien, 20.augustā, diskusijā “Mana Eiropa - ceļojums nākotnē”, kas norisinājās sarunu festivāla “LAMPA” ietvaros.

V.A.Tērauda atzīmēja, ka Konference par Eiropas nākotni var sniegt iespēju kopīgi formulēt vienotu viedokli jauniešiem no visām Eiropas Savienības valstīm un tas var kalpot par spēcīgu impulsu politikas maiņai.

Spriežot par Eiropas digitālo attīstību un modernajām tehnoloģijām, V.A.Tērauda uzsvēra, ka par šiem jautājumiem ir jādomā jau tagad, jo mums ir jāpiedalās nākotnes diskusijās, nevis jāgaida, kad citi izdomās un izlems mūsu vietā.

Runājot par Eiropas zaļo kursu, klimata pārmaiņām un Baltijas jūras aizsardzību, klātesošie akcentēja, ka, lai virzītos uz videi draudzīgu Eiropu, visiem ir jāstrādā kopā. Atzīmēta tika nepieciešamība definēt skaidrus uzdevumus ne tikai valsts līmenī, bet arī iedzīvotājiem.

Klātesošie pārsprieda arī jautājumus, kas saistīti ar iedzīvotāju iesaisti Eiropas nākotnes veidošanā un spēju ietekmēt lēmumu pieņemšanu. Tāpat dalībnieki sprieda par sociālo nevienlīdzību un tās mazināšanas iespējām, kā arī nodarbinātību.

Diskusijā piedalījās deputāti, kuri veido Saeimas delegāciju Konferencē par Eiropas nākotni – Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedre Anda Čakša un Eiropas lietu komisijas sekretārs Igors Pimenovs.

Konference par Eiropas nākotni ir pilsoņu virzīta debašu un diskusiju sērija, kuras mērķis ir ļaut ikvienam visā Eiropā dalīties ar savām idejām un palīdzēt veidot mūsu kopīgo nākotni.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde