Saeima sestdien piedalīsies Zemes stundā

(26.03.2021.)

Saeima sestdien, 27.martā, jau trīspadsmito reizi piedalīsies akcijā “Zemes stunda”, uz stundu simboliski izslēdzot parlamenta ēku fasāžu apgaismojumu. Šogad akcijas galvenā tēma ir dabas daudzveidības izzušana un aicinājums steidzami rīkoties, īstenojot dabas saglabāšanas un atjaunošanas pasākumus un klimata pārmaiņu mazināšanas iniciatīvas.

“Viens no priekšnoteikumiem, lai mazinātu atkārtotu pandēmiju risku, ir dabas daudzveidības saglabāšana - tieši par to iesaku aizdomāties šī gada Zemes stundā, izslēdzot apgaismojumu. Noplicināta daba ne tikai palielina dažādu infekciju strauju izplatīšanās iespējamību, bet arī nesniedz emocionālo baudījumu, kas ir viena no svarīgākajām mūsu dzīves sastāvdaļām,” uzsver Saeimas Vides un klimata apakškomisijas priekšsēdētāja Dace Rukšāne-Ščipčinska.

Iesaistoties akcijā, parlaments pievienojas miljoniem cilvēku, uzņēmumiem un organizācijām no vairāk nekā 180 valstīm un teritorijām, kas iestājas par vides jautājumu aktualizēšanu. Ierasto pasākumu pilsētu gaismas objektu izslēgšanas brīdī šogad aizstās kopības izjūta un solidarizēšanās digitāli.

Pasaules Dabas Fonda rīkotās akcijas “Zemes stunda” laikā sestdien no pulksten 20.30 līdz 21.30 tiks izslēgts fasādes apgaismojums Saeimas namam Jēkaba ielā 11, kā arī komisiju un frakciju ēkām Jēkaba ielā 6/8, Jēkaba ielā 10/12, Jēkaba ielā 16 un Torņa ielā 3/5.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī