Juridiskā komisija atbalsta Aigara Strupiša kandidatūru Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatam

(19.05.2020.)

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 19.maijā, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par Aigara Strupiša apstiprināšanu Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatā.

Saskaņā ar likumu „Par tiesu varu” Augstākās tiesas darbu vada Augstākās tiesas priekšsēdētājs, kuru no Augstākās tiesas tiesnešu vidus pēc Augstākās tiesas plēnuma ierosinājuma apstiprina Saeima uz pieciem gadiem. Viena un tā pati persona var būt par Augstākās tiesas priekšsēdētāju ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Juridiskās komisijas un Tiesu politikas apakškomisijas deputāti otrdien kopsēdē uzklausīja A.Strupišu par iecerēto Augstākās tiesas attīstības vīziju, kā arī pārsprieda jautājumus, kas saistīti ar sabiedrības uzticības stiprināšanu tiesu varai.

Par A.Strupiša kandidatūru Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatam vēl jālemj Saeimai. Komisija lēmuma projektu lūgs iekļaut Saeimas ārkārtas sēdē šo ceturtdien, 21.maijā, informēja Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt