Sporta apakškomisija: sportistiem un sacensību organizatoriem šajā Covid-19 krīzes laikā nepieciešami skaidri scenāriji

(05.05.2020.)

Sportistiem, sacensību organizatoriem un visai sporta nozarei kopumā šajā Covid-19 krīzes laikā nepieciešami skaidri scenāriji, lai varētu plānot savu laiku un, pats svarīgākais, sacensības. To otrdien, 5.maijā, uzsvēra Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti, spriežot par sporta pasākumiem un iespējamajiem zaudējumiem nozarē šajā krīzes laikā. 

„Patlaban sportistiem un visiem sacensību rīkotājiem ir nepieciešams skaidrs signāls, vai plānot vai neplānot konkrētus sporta pasākumus. No apakškomisijas puses aicināsim valdību pēc iespējas vairāk skaidrot nākotnes scenārijus, taču arī sporta federācijas aicinām atsaukties un sniegt konkrētu informāciju par plānoto sporta pasākumu atcelšanu un iespējamajiem zaudējumiem,” sacīja Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš. 

Kā uzsvēra S.Riekstiņš, sporta sacensību rīkotājiem un federācijām patlaban svarīgākais ir skaidri zināt, kas nākotnē notiks ar pulcēšanās ierobežojumiem un robežu atvēršanu, jo patlaban nav skaidrs, vai, piemēram, šovasar kādas sacensības Latvijā varēs vispār notikt. 

Šodien apakškomisijas sēdē sporta pārstāvji deputātus informēja, ka šī krīze ir smags trieciens sporta pasākumiem visā Latvijā. Šovasar ir plānota virkne dažādu pasākumu ārā, dabā, taču joprojām nav skaidrības, vai tie varēs notikt, sacīja sporta organizatori, piebilstot, ka daži no tiem varētu notikt arī ar ierobežojumu ievērošanu. 

Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einārs Fogelis akcentēja, ka finansējuma jomā patlaban situācija ir ļoti kritiska, ļoti daudzas federācijas cieš lielus zaudējumus, tāpēc svarīgi būtu runāt arī par kompensācijām sportam. 

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis Edgars Severs informēja, ka valdība šonedēļ lems par nākotnes scenārijiem, un, ievērojot distancēšanos, iespējams, ka sporta aktivitātes ārā varētu notikt, vienlaikus piebilstot, ka tie, visticamāk, nevarētu būt masu pasākumi.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā