Zanda Kalniņa-Lukaševica: Latvija ir ieinteresēta ar Korejas Republiku attīstīt sadarbību augsto tehnoloģiju un biomedicīnas jomā

(21.04.2023.)
Galerija

“Dienvidkoreja ir būtisks, līdzīgi domājošs partneris. Esam ieinteresēti aktivizēt mūsu politisko dialogu, it sevišķi ņemot vērā Korejas attiecību attīstību ar Eiropas Savienību un NATO, un veicināt divpusējo ekonomisko sadarbību,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica, piektdien, 21.aprīlī, parlamentā tiekoties ar Korejas Republikas prezidenta īpašo sūtni Sungminu Džangu (Sung-min Jang).

Pusēm pārrunājot divpusējo sadarbību un tās attīstības iespējas, Z.Kalniņa-Lukaševica izcēla pētniecību, inovācijas un biomedicīnu. Saeimas priekšsēdētāja biedre atzinīgi vērtēja Eiropas Savienības un Dienvidkorejas brīvās tirdzniecības nolīgumu, uzsverot, ka šajos ģeopolitiskajos apstākļos tam ir īpaši liela nozīme. “Līgums sniedz ieguvumus abām pusēm un nodrošina stabilitāti un caurskatāmību divpusējo tirdzniecības attiecību jomā,” sacīja Z.Kalniņa-Lukaševica.

Spriežot par Krievijas agresīvo karu Ukrainā, Saeimas priekšsēdētāja biedre pauda atzinību Korejas stingrajai nostājai. “Esam pateicīgi Korejai par pastāvīgo atbalstu Ukrainai gan divpusēji, gan starptautiskajās organizācijās,” sacīja Z.Kalniņa-Lukaševica. Puses bija vienisprātis, ka Krievijas agresija ir nopietns ANO Statūtu pamatprincipu pārkāpums un ir būtiski turpināt atbalstīt Ukrainu gan politiski, gan praktiski.

Sarunā piedalījās arī Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja biedrs, Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Dienvidkorejas parlamentu vadītāja vietnieks Andris Šuvajevs.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720307668602
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī