Saeimas deputātus un darbiniekus “ēnos” vairāk nekā 180 skolēni

(04.04.2023.)

Lai “ēnotu” parlamenta deputātus un darbiniekus un izzinātu to darba ikdienu, Saeimas namā Ēnu dienā, 5.aprīlī, pulcēsies vairāk nekā 180 skolēnu.

Skolēni Ēnu dienā sekos gan Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna, Saeimas Prezidija locekļu un deputātu darba gaitām, gan “ēnos” parlamenta darbiniekus.

Šogad “ēnām” pirmo reizi būs iespēja apmeklēt Saeimas sēdi, kurā deputāti spriedīs par jauniešiem aktuālu tematu - valsts aizsardzības dienesta izveidi. Tāpat plānota arī Saeimas priekšsēdētāja uzruna un Ēnu dienas dalībnieku kopīgā fotografēšanās. Skolēni varēs arī uzzināt vairāk par projektu “Jauniešu Saeima” un parlamenta skolu programmu “Iepazīsti Saeimu!”.

Saeima ir viena no populārākajām “ēnošanas” vietām valstī. 13 gadu laikā, kopš parlaments piedalās Ēnu dienā, deputātus un darbiniekus ēnojuši jau vairāk nekā 2400 skolēnu.

Ēnu diena ir organizācijas “Junior Achievement” karjeras izglītības pasākums 1.-12. klašu skolēniem. Tā mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādām nozarēm un profesijām, lai palīdzētu jauniešiem pieņemt lēmumu par izglītības un profesijas izvēli nākotnē.

 

Mediju ievērībai
Ja plānojat trešdien, 5.aprīlī, uz Saeimu nākt ar savām „ēnām”, lūgums pieteikt caurlaides, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244 un norādot "ēnas" vārdu, uzvārdu un personas kodu.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt