E.Smiltēns Slovākijas vēstniekam: mums ir jāstrādā pie kopīgas stratēģijas cīņā pret Krievijas propagandu

(28.03.2023.)
VideoGalerija

“Mums jāaizstāv mūsu valstis, tostarp informatīvajā vidē. Mums ir jāstrādā pie kopīgas stratēģijas cīņā pret Krievijas propagandu,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 28.martā, tiekoties ar Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Branislavu Pavloviču (Branislav Pavlovič). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Puses bija vienisprātis, ka Latvija un Slovākija ir cieši partneri daudzos līmeņos, tostarp aizsardzībā, ko apliecina Slovākijas dalība NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Mūsu valstī dienē vairāk nekā 100 slovāku karavīru.

Spriežot par NATO austrumu flanga stiprināšanu un gaidāmo NATO samitu Viļņā, E.Smiltēns uzsvēra nepieciešamību īstenot Madrides samitā pieņemtos lēmumus.

“Krievijas agresijas karš Ukrainā atjauno dzelzs priekškaru, kas cita starpā atstāj ietekmi arī uz mūsu valstu ekonomiku,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs un pretsparam aicināja Latviju un Slovākiju aktīvāk sadarboties ekonomikā, īpaši jomās ar augstu pievienoto vērtību. Arī B.Pavlovičs bija vienisprātis, īpaši izceļot sadarbības potenciālu tādās jomās kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, tūrisms, kā arī enerģētika.

B.Pavlovičs darbam Latvijā akreditēts 21.martā. Šogad Latvija un Slovākija atzīmē trīsdesmitgadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720307056801
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā