Edvards Smiltēns: Apvienotā Karaliste vienmēr ir bijis Latvijai nozīmīgs partneris un patiess draugs

(24.01.2023.)
Galerija

“Patiesi draugi grūtību brīžos vienmēr ir tuvumā. Apvienotā Karaliste Latvijai vienmēr ir bijis patiess draugs, un arī šobrīd ir nozīmīgs partneris daudzās nozarēs, arī pašlaik visbūtiskākajā – aizsardzībā,” pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 24.janvārī, parlamentā tiekoties ar Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Polu Bramelu (Paul Brummell).

Spriežot par Krievijas karu Ukrainā, puses bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt palīdzību Ukrainai, tostarp sniedzot militāro atbalstu. Vēstnieks akcentēja, ka karam jābeidzas ar Ukrainas uzvaru.

Pārrunājot Ukrainas atjaunošanas procesu, E.Smiltēns atzīmēja, ka Ukraina domā ilgtermiņā un virzās ne vien uz valsts rekonstrukciju, bet cenšas panākt pamatīgu attīstības lēcienu vairākos virzienos, tostarp digitālajā jomā. “Ukraina mūsu valstis saredz kā daļu no šīs attīstības,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs, atzīmējot nepieciešamību sadarboties. Tāpat E.Smiltēns apliecināja Latvijas nenogurstošo atbalstu Ukrainas virzībai uz Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts statusu.

Puses pārrunāja arī Latvijas un Apvienotās Karalistes ekonomiskās sadarbības padziļināšanas iespējas un politiskā dialoga stiprināšanu deputātu sadarbības grupas ietvaros.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305471335
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde