Zanda Kalniņa-Lukaševica ar Francijas vēstnieci pārrunā iespējamo sadarbību Ukrainas atjaunošanā

(20.01.2023.)
Galerija

“Atbalsts Ukrainai ir mūsu prioritāte,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedre Z.Kalniņa-Lukaševica piektdien, 20.janvārī, parlamentā tiekoties ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Aurēliju Ruajē-Gunēnu (Aurélie Royet-Gounin). Gan Latvija, gan Francija palīdz Ukrainas Čerņihivas apgabala rekonstrukcijā, un Francijas vēstniece atzīmēja, ka koordinācija šī atbalsta sniegšanā būtu ļoti noderīga.  

Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra teicamās Latvijas un Francijas divpusējās attiecības: “Francija ir spēcīgs un uzticams mūsu partneris Eiropas Savienībā un NATO. Francijas ieguldījums ir nozīmīgs Baltijas reģiona drošībai.” Z.Kalniņa-Lukaševica pateicās Francijai par ieguldījumu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupās, kā arī regulāro dalību NATO gaisa telpas patrulēšanas operācijā Baltijas valstīs.

Pārrunājot šogad Viļņā gaidāmo NATO samitu, Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra nepieciešamību panākt taustāmu progresu Madrides NATO samita lēmumu īstenošanā par austrumu flanga stiprināšanu.

Z.Kalniņa-Lukaševica atzīmēja, ka esam ieinteresēti attīstīt ciešākas saites starp Latvijas un Francijas parlamentu, tostarp deputātu sadarbības grupu ietvaros. Francijas vēstniece piekrita, atzīmējot, ka Latvijas un Francijas parlamentāriešiem ir vairākas aktuālās jomas, kurās būtu iespējams stiprināt sadarbību.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305370906
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī