Cilvēktiesību komisija: darbs pie sabiedrisko mediju apvienošanas nonācis finiša taisnē

(17.01.2023.)

Darbs pie sabiedrisko mediju apvienošanas beidzot nonācis finiša taisnē, otrdien, 17.janvārī, pauda Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti, uzklausot Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) sagatavoto koncepciju par apvienota sabiedriskā medija izveidi un darbību.

“Uzklausot Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes redzējumu par sabiedrisko mediju apvienošanu, kā arī Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio pārstāvju viedokli, redzams, ka ilgās diskusijas un darbs pie abu mediju apvienošanas beidzot nonācis noslēguma posmā. Svarīgi virzīties uz priekšu, uzstādot konkrētus uzdevumus un to termiņus. Novēlu visām iesaistītajām pusēm izdošanos un izturību,” pēc sēdes atzīmēja komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante.

SEPLP deputātus informēja, ka šī gada sākumā būtu nepieciešams sagatavot atbilstošu tiesisko ietvaru sabiedrisko mediju apvienošanai, savukārt uzņēmuma struktūrvienību pārveide varētu sākties 2024.gada janvārī un noslēgties 2028.gadā.

Komisijas deputāti pauda atbalstu SEPLP iecerei izveidot darba grupu ar sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu finansējumu saistīto jautājumu risināšanai. SEPLP uzdots noteikt darba grupas sastāvu, tajā iekļaujot atbilstošo jomu speciālistus.

Tāpat komisija SEPLP lūdza sagatavot darba uzdevumu karti sabiedrisko mediju reorganizācijas īstenošanai, norādot paveicamo, termiņus un par to izpildi atbildīgos. Padomei deputātiem jāiesniedz arī ierosinājumi grozījumiem Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas nepieciešami, lai varētu veikt sabiedrisko mediju apvienošanu.

Plānots, ka Cilvēktiesību komisija jautājumu par Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošanu turpinās skatīt 8.februāra sēdē, kurā SEPLP būs jāinformē deputātus par paveikto, norādīja I.Brante.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt