Saeimas priekšsēdētājs ASV vēstniekam: NATO – tie esam mēs

(10.01.2023.)
VideoGalerija

“Mums ir jāstiprina mūsu aizsardzības spējas un jābūt gataviem visam, jo NATO – tie esam mēs,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 10.janvārī, tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džonu Lesliju Kārvailu (John Leslie Carwile). Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Pusēm pārrunājot Krievijas asiņaino karu Ukrainā, Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka dzīvojam vēsturiski nozīmīgā laikā. “Putina noziedzīgā kara rezultātā plašāka starptautiskā sabiedrība ir atteikusies no jelkādām šaubām un stingri iestājas par savu kopīgo vērtību un dzīvesveida aizsardzību,” sacīja E.Smiltēns.

Dž.L.Kārvails atzīmēja, ka Latvija un ASV ir cieši draugi, kurus vieno kopīgas demokrātiskas vērtības. Vēstnieks apliecināja ASV izpratni par drošības situāciju reģionā, uzsverot, ka Latvijas drošība ir arī ASV drošība.

Saeimas priekšsēdētājs un vēstnieks pārsprieda arī plānoto valsts aizsardzības dienesta izveidi, kā arī Latvijas mērķi kāpināt ieguldījumus aizsardzībā.

E.Smiltēns Latvijas sabiedrības un parlamenta vārdā pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305122040
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem